Till innehållet Till sidfoten Till startsidan
Konst / Utställning

Wild Flower och Ömsom

Anna Svensson - Wild Flower

Jag är intresserad av gränslandet där skönhet beskrivs och jag vill definitivt att mina verk ska göra anspråk på det vackra, exklusiva men även det groteska och absurda. I den abstrakta berättelsen letar jag efter en stark dynamik i barockanda, nästan på gränsen till det hysteriska, vilket summerar min bild och upplevelse av det samtida samhället där jag ser hastighet och en konstant avkodning som centrala begrepp. Jag vill avslöja det som är dolt under ytan.

Anna Svensson (f. 1973) är utbildad på Kungl. Konsthögskolan 1997-2002.

Under de senaste åren har Anna Svensson utfört flera större offentliga gestaltningar bland annat i Varberg och senast i Luleå med skulpturen Forever Young som stod klar hösten 2018. För närvarande arbetar hon med utförandet av ett gestaltningsuppdrag för Uppsala kommun samt ett till Sölvesborgs kommun.  

Den senaste serien målningar är uppbyggda med en barnslig komposition som utgår ifrån ett tydligt centrum inspirerat av växtrikets strukturer och dess fascinerande sexualitet. De är uppbyggda med många lager fyllda med information och innehåller ett drama som framträder först när man kommer närmare verken.

Skulpturerna Night Flowers I - III samt Sprout har också en koppling till växtriket men är likt målningarna sina egna gestalter.

 

Maria Hall - Ömsom

Penseldrag läggs till penseldrag, som en ton läggs till ton, och klanger och stämmor formas. Avgrundens mörka stråk går genom målningarnas mage medan ljuset fortsätter att skimra och blända.

Träden och blommorna. Bergen och speglingarna. Ibland blir allt det ljusa till mörker och det mörka till ett bländande ljus. De små åtbörderna och de försiktiga viskningarna fyller de landskapslika scenrummen i dessa dramor om längtan och sorg. En plats skapas där något – eller någon – får plats.

Maria Hall är född 1964 i Göteborg, utbildad på Konsthögskolan Valand och Kungliga Konstakademien, och är nu verksam i Stockholm. Hon har ställt ut flitigt genom åren i Sverige, men också i Peking och Paris. Maria Hall är representerad i ett flertal samlingar och har gjort offentliga gestaltningsuppdrag samt bokomslag för Albert Bonniers förlag.

I utställningen Ömsom Maria visar Maria Hall en serie mindre och större oljemålningar samt en svit teckningar. Landskapet står i fokus men mest som en plats där inre dramer utspelar sig.

 

Evenemang i {{calendarMonth.format("MMMM")}}

 1. -
  Kungsbacka Konsthall
 2. -
  Kungsbacka Konsthall
 3. -
  Kungsbacka Konsthall
 4. -
  Kungsbacka Konsthall
 5. -
  Kungsbacka Konsthall
 6. -
  Kungsbacka Konsthall
 7. -
  Kungsbacka Konsthall
 8. -
  Kungsbacka Konsthall
 9. -
  Kungsbacka Konsthall
 10. -
  Kungsbacka Konsthall
 11. -
  Kungsbacka Konsthall
 12. -
  Kungsbacka Konsthall
 1. -
  Kungsbacka Konsthall

Aktuellt

Vi erbjuder även

Visningar och verkstäder

Borgmästaregatan 6 Vägbeskrivning
Öppettider
0300-834595 Ring
E-post